Ny omikron-studie:

Nedslående omikron-funn

En studie fra anerkjente Imperial College gir ny innsikt i sykdomsforløp med omikronvarianten. Studien er ikke fagfellevurdert ennå.

STRAMMER INN: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad svarer på Dagbladets spørsmål om corona og omikronvarianten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en studie fra anerkjente Imperial College, er risikoen for reinfeksjon med omikronvarianten mer enn fem ganger høyere enn deltavarianten, skriver Reuters.

Omikronvarianten er dermed sannsynligvis betydelig mer smittsom enn deltavarianten. Blant annet har den betydelig større evne til å omgå immunitet som følge av gjennomgått infeksjon eller vaksinasjon.

Varianten viser heller ikke tegn til å være mildere enn deltavarianten, heter det i studien, som ennå ikke er fagfellevurdert.

Signaler om mildt forløp

Funnet om sykdomsforløp strider imot flere rapporter, inkludert FHIs foreløpige oversikt over julebord-utbruddet i Oslo, som tyder på at omikronvarianten gir et mildere sykdomsbilde enn deltavarianten.

Omikronvarianten ble først påvist i Sør-Afrika, og landet er et av de ledende i studien av hvordan smitten oppfører seg.

På nåværende tidspunkt er det imidlertid knyttet betydelig usikkerhet til omikronvariantens egenskaper.

«Ytterligere bevis»

Studien fra Imperial College er basert på data fra National Health Services og UK Health Security Agency om personer som testet positivt på PCR-test mellom 29. november og 11. desember i England.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.