Coronavirus:

Nedslående Oslo-beskjed

Snart skal Norge gjenåpne breddeidretten, fjerne skjenkestoppen og åpne for flere tilskuere på fotballkamper. Men statsminister Erna Solberg tror at Oslo må vente.

CORONAVIRUSET: Statsminister Erna Solberg forteller at vi fortsatt må vente på gjenåpningen grunnet smittetrykket. Reporter: Frode Andresen / Dagbladet. Video: Embla Hjort-Larsen / Dagbladet. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kunngjorde statsminister Erna Solberg at Norge gjenopptar den gradvise gjenåpningen av samfunnet. Endringene gjelder både breddeidrett, skjenkestopp og utendørsarrangementer. Men Oslo og andre kommuner med høy smittespredning kan måtte vente.

- Jeg tenker at vi må vente litt i Oslo, Arendal og Øygarden. Dette fordi man ikke bør liberalisere mer på steder der det fortsatt er smitteutbrudd, sier Solberg til Dagbladet og fortsetter:

- På slike steder har man innført lokale regler. Dermed er det ei gulrot for kommunene å vite at dersom man klarer å slå ned utbruddene, så kan man komme tilbake til en hverdag hvor flere kan dra på utearrangementer og voksne kan trene i større grad.

Fra 12. oktober gjøres disse nasjonale endringene:

  • Deler av breddeidretten for voksne gjenåpnes.
  • Nasjonal skjenkestopp ved midnatt oppheves.
  • Opptil 600 deltakere på utendørsarrangementer tillates.

Ny fase

Solberg omtaler endringene som en ny fase hvor Norge skal målrette tiltakene bedre, slik at belastningen for befolkningen blir minst mulig. Kommuner med høyt smittetrykk anbefales imidlertid å beholde lokale tiltak som de har fått anbefalt av regjeringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer