Moderna-sjefen

Nedslående uttalelse

Moderna-sjef Stephane Bancel tror at vaksinene vil ha betydelig mindre effekt mot omikronvarianten.

DYSTER UTTALELSE: Moderna-sjefen tror at vaksinene vil ha betydelig mindre effekt mot omikronvarianten. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
DYSTER UTTALELSE: Moderna-sjefen tror at vaksinene vil ha betydelig mindre effekt mot omikronvarianten. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag sier administrerende direktør Stephane Bancel i legemiddelfirmaet Moderna at han ikke tror at vaksinene vil ha like god effekt mot omikronvarianten, sammenliknet med andre varianter, ifølge Financial Times.

- Jeg tror ikke at det finnes en verden der hvor vaksineeffekten forblir på det samme nivået som effekten mot deltavarianten, sier Bancel til avisa og fortsetter:

- Jeg tror at vi står overfor et betydelig fall, vi vet bare ikke for mye det vil falle ennå, ettersom vi må vente på dataene. Men alle forskerne som jeg har snakket med sier: «Dette ser ikke bra ut».

På nåværende tidspunkt er det ingen som vet helt sikkert hvor smittsom omikronvarianten, i hvilken grad den omgår immunitet fra vaksine eller infeksjon og hvorvidt den gir mer alvorlig sykdom.

Scenarioer

Folkehelseinstituttet oppsummerer det på følgende måte:

«Konsekvensen dersom omikronvarianten blir dominerende avhenger av blant annet dens smittsomhet, dens immunevasjon og dens virulens. Det verste er om den er betydelig mer smittsom, unngår mye av vaksineimmuniteten og gir mer alvorlig sykdom hos de smittede. Det er et meget alvorlig scenario».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer