Været:

Nedslående vær-beskjed

- Det beste du kan gjøre er å finne deg en ny hobby – helst innendørs, sier statsmeteorologen.

NORSK SOMMER: Lavtrykk og regn, med tidvise solgløtt vil prege været for store deler av landet i uka som kommer. Foto: Geir Olsen / NTB
NORSK SOMMER: Lavtrykk og regn, med tidvise solgløtt vil prege været for store deler av landet i uka som kommer. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ventet mye nedbør over store deler av landet den kommende uka. Det beste været blir i helga, så har du noe som skal gjøres utendørs bør du utnytte tida godt.

Store deler av Nord-Norge får fint vær fredag, men når helga kommer vil det bli regnbyger både der og flere steder i landet.

Bor du i Telemark, Vestfold eller på Østlandet er det imidlertid gode sjanser for sommervær.

Ukas værvinner

Over i neste uke ser det ut til å bli litt bedre vær i Midt-Norge og Østafjells. Det er dette området som blir ukas værvinner, mener statsmeteorolog Iselin Skjervagen.

- Fjellene i Sør-Norge skjermer for en del av regnet som kommer på Vestlandet, og her ser det ut som om temperaturene holder seg over tjue grader gjennom helgen.

En relativt fuktig norsk uke kommer imidlertid til å merkes periodevis også her, kan statsmeteorologen fortelle:

- Det kan være en idé å ta med seg en liten paraply, i tilfelle ettermiddagsbyger, men stort sett blir det ganske bra, sier statsmeteorologen.

Regn langs kysten

- Særlig langs kysten. Her kan det bli ganske kjølig også en del steder, de fleste steder ligger under ti grader, men lengst sør i Nordland kan det bikke over 15 grader, sier Skjervagen til Dagbladet.

Et lavtrykk som kommer langs kysten vil prege været utover i neste uke, og de fleste steder vil dette føre til at det blir en god del regn.

- Det kommer et lavtrykk som ligger vest for Norge som tar med seg regn fra Vestlandet og nordover. Periodevis vil det kunne bli noen solgløtt utover uka. Blir litt sånn blanding av sol og regnbyger, sier Skjervagen.

Lørdagen blir den varmeste dagen mange steder, og mange steder i Sør-Norge kan temperaturen komme over 20 grader.

Litt varme lørdag

- Det blir det varmere lørdag, da blir det plutselig litt varmt i Troms og Finnmark spesielt. Temperaturen kan komme opp i femten grader enkelte steder, sier hun.

NON STOP: Et par skulle ta seg en dukkert, men alt gikk ikke etter planen. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av! Vis mer

Søndagen det ligger et lavtrykk utenfor kysten av troms, som gjør at man fortsetter å få litt nedbør i løpet av søndagen. Dette medfører litt lavere temperaturer.

Finn deg en hobby

Et av lyspunktene er at temperaturene Østafjells blir ganske bra. Et annet lyspunkt er at skogbrannfaren definitivt er over i hele landet.

- Det kan være på tide å finne seg en ny hobby som kan dyrkes innendørs. Hvis du har lurt på om du skulle begynne å sy eller brodere, kan den neste uka være godt egnet, sier statsmeteorologen.

Dette gjelder spesielt på Vestlandskysten, der det etter all formodning blir svært vått.

- Her kan det kan være greit å følge med på yr.no om det kommer noen farevarsler de neste dagene, for det skal regne en del i ganske mange dager, sier statsmeteorologen.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer