- Nedslitt og redd for at noe skal skje med ham

Ambassaden har møtt den drapsmistenkte 27-åringen i Kongo. Kameratens fangetransport har brutt sammen i villmarken.

BEKYMRET: Mens kameraten (27) endelig fikk advokathjelp og besøk fra ambassaden i dag, har ingen fått livstegn fra Tjostolv Moland (28) siden han ringte franen (bildet) i går morges. Han skulle egentlig ha kommet frem til fengselet i Kisangani i ettermiddag, men bilen han ble transportert i skal ha brutt sammen et sted på veien. Foto: TORBJØRN BERG.
BEKYMRET: Mens kameraten (27) endelig fikk advokathjelp og besøk fra ambassaden i dag, har ingen fått livstegn fra Tjostolv Moland (28) siden han ringte franen (bildet) i går morges. Han skulle egentlig ha kommet frem til fengselet i Kisangani i ettermiddag, men bilen han ble transportert i skal ha brutt sammen et sted på veien. Foto: TORBJØRN BERG. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): 27-åringen fra Vestfold som har sittet fengslet i Kongo siden lørdag har vært livredd for at noe skulle tilstøte ham, forteller ambassadør Jon Vea i Angola.

Ambassadesekretær Torstein Vangen har i kveld møtt 27-åringen i det militære fengselet i Kisangani. Der traff han en nedslitt og medtatt nordmann som har slitt med mageproblemer under svært kummerlige forhold.

- Han forteller at det under pågripelsen var svært kaotiske forhold der han ble hardhendt behandlet. Nå opplever han en anstendig behandling. Det tror jeg har med ambassadens fysiske nærvær og norske myndigheters engasjement å gjøre, sier Vea til Dagbladet. Deler celleDen drapsmistenkte 27-åringen deler celle med tre andre medfanger. Dette skal først ha vært en bekymring for nordmannen, men i dag gjorde han det klart at han ikke opplever disse medfangene som truende.

- Jeg tror vi har vanskelig for å forstå hvor ille forholdene er i en kongolesisk fengsel, sammenlignet standarden i Norge. Han har ikke hatt annet enn et pledd. Nå har vi sørget for at han får klesskift, toalettartikler, madrass, og mat som hans mage kan tåle. Nå har han det etter forholdene bra. Men han er nedslitt og redd for at noe skal tilstøte ham, sier ambassadøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer