Nedtur at Stein Erik Hagen blir

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Litt morsomt det der, at finansministeren rykker ut, humret Stein Erik Hagen etter å ha detonert en politisk bombe midt i en valgkamp: Jeg er forfulgt av den norske regjering. Mille Marie og jeg flykter til Sveits. Vi har allerede fått asyl av sveitsiske myndigheter.

Omtrent slik ordla Norges nest rikeste seg i et sommerintervju med TV2 torsdag kveld.

Hvis han ikke skjønte at det ville skape bølger i sommerstilla, trekker jeg tilbake min første reaksjon: Hagen har endelig skjønt politikk og hvordan han best kan bidra til et regjeringsskifte.

For en ting er å true med å flagge ut. Milliardærsutring har ingen sympati med, enten de deler Hagens syn på formuesskatten eller ikke. Men faktisk å gjøre det, flytte ut, er en krigserklæring som ville prege valgkampen og gi Høyre en etterlengtet sjanse til å trekke velgere med en sann horrorstory.

Derfor er det enten dumskap eller koketteri å late som de sterke reaksjonene overrasket ham. Hvorfor trodde Hagen TV2 ga ham sendetid? Fordi han er like brun som Tone Damli Aaberge?

Erna Solberg må ha trodd Høyre likevel ikke hadde dødd, men kommet til himmelen. I løpet av noen minutter tvitret hun salig at Hagen kunne bare pakke ut de 19 skreddersydde tyrolerjakkene igjen. Etter valget var formuesskatten så godt som historie. Kristin Halvorsen beskyldte Hagen for utpressing og for å stikke av fra regningen etter å ha nytt godt av krisepakker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer