Nedtur for Ericsson

Omsetningen til Ericssons virksomhet i Norge sank med 3 prosent i første halvår, sammenlignet med samme periode i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet hadde en omsetning i Norge på 1,212 milliarder norske kroner i årets seks første måneder. Internasjonalt har Ericsson hatt et tap på 20 milliarder svenske kroner før skatt, men administrerende direktør Tor Ø. Frydenberg i Ericsson i Norge sier til NTB at selskapet ikke har gått med underskudd her i landet. Selskapet offentliggjør ikke andre kvartals- eller halvårstall enn omsetningen.

Etter svært dårlige konserntall for første kvartal har Ericssons virksomhet i Norge blitt gjennomgått. Konsernet har rundt 1.000 ansatte her i landet, og 800 av disse jobber med produktutvikling. Tidligere i år var det aktuelt å skjære ned på antallet stillinger i Norge, men i juni ble det klart at Ericssons norske utviklingsmiljø er sikret.

Hittil har denne virksomheten i Norge foregått på ni forskjellige produktområder. I fremtiden vil den bli konsentrert om sju områder, men antall årsverk på noen av disse områdene utvides slik at antall ansatte innen utviklingsvirksomheten vil forbli omtrent uendret.

(NTB)