Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nedturen større enn ventet i norsk industri

Ny indeks presentert fredag.

NEDTUR: Innkjøpssjefindeksen viser en kraftigere oppbremsing enn ventet i norsk industri. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
NEDTUR: Innkjøpssjefindeksen viser en kraftigere oppbremsing enn ventet i norsk industri. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innkjøpssjefindeksen viser en kraftigere oppbremsing enn ventet i norsk industri.

Indeksen Norsk PMI, som er en temperaturmåler for aktiviteten i norske industribedrifter, falt ytterligere tilbake i mars, skriver Dagens Næringsliv. Indeksen ble lagt fram av Norsk forbund for innkjøp og logistikk (Nima) og Danske Bank fredag.

«Aktiviteten i norsk industri fortsetter nedover, og det i et langt raskere tempo enn i februar. Det er særlig produksjons- og sysselsettingsindeksen som trekker norsk PMI ned i mars måned», heter det i meldingen fra Nima.

- PMI for mars falt fra 48,3 til 46,8, noe som tyder på at industriaktivitetene faller mer enn forventet ut fra de siste måneders signaler, sier Svein-Egil Hoberg i Nima.

Ifølge forbundet er det fremdeles slik at det sterkeste fallet ble gjort unna i tredje kvartal i fjor, og at fallet i de to påfølgende kvartalene har vært noe mindre. Dette stemmer også med de faktiske produksjonstallene fra Statisk sentralbyrå i samme periode.

- Det som påvirket PMI-indeksen i mars mest, er det kraftige fallet i sysselsettingen, men også nedgangen i produksjonen, kommenterer Hoberg.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram