Tøffe tider: Tilliten til landets økonomi og arbeidsmarkedet er fortsatt på et lavt nivå Foto: Frank May / NTB scanpix
Tøffe tider: Tilliten til landets økonomi og arbeidsmarkedet er fortsatt på et lavt nivå Foto: Frank May / NTB scanpixVis mer

Negativ forbrukertillit for 7. måned på rad!

Ikke siden finanskrisen i 2008 har det vært en så lang periode med negativ forbrukertillit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Forbrukertillitsindeksen holder seg på samme lave nivå i april som i februar og mars. I april er den på minus 2,4 poeng, ned 0,3 poeng fra mars, viser den siste tillitsmålingen til Opinion.

Lav tillit - For sjuende måned på rad forventer forbrukerne i overveiende grad en svakere økonomi. Tilliten til landets økonomi og arbeidsmarkedet er fortsatt på et lavt nivå og bidrar til å holde hovedindeksen relativt lav. Forbrukertilliten er markant lavere enn på samme tid i fjor, sier Henrik Høidahl, seniorrådgiver i Opinion, i en melding.

- Det har ikke vært de store bevegelsene i forbrukertilliten de tre siste månedene, og helt siden oktober i fjor har det vært flere som har forventet en svakere enn en sterkere økonomi og arbeidsmarked de kommende 12 månedene, sier Høidahl.

Usikre tider Han sier at svakere lønnsvekst, utsikter til svakere vekst i norsk økonomi, et mer usikkert arbeidsmarked og usikre tider internasjonalt preger norske forbrukeres forventninger til egen og landets økonomi. Og de er mer pessimistiske på vegne av landets økonomi.

- 30 prosent oppgir at de tror at husholdningens økonomiske situasjon vil være litt eller mye bedre om 12 måneder sammenlignet med i dag, mens 18 prosent tror den vil være litt eller mye dårligere.

Pessimistiske forbrukere Ser vi på tilsvarende spørsmål for troen på landets økonomi, er forbrukerne mer pessimistiske. Det er 15 prosent som tror at situasjonen vil være litt eller mye bedre, mens 41 prosent tror den vil være litt eller mye dårligere, sier Høidahl.

CCI er et gjennomsnitt av forbrukernes forventninger til egen og landets økonomi, arbeidsledigheten og deres muligheter til å spare de kommende 12 månedene. Kilde: Opinion
Flere saker: Formuen har vokst med 8,7 milliarder på 90 dager
Siv Jensen advarer boligkjøpere
Kjøpte aksjen ingen ville ha: - Ikke alt er svarte natta