Negativ til sexpress- kontrakter

Undervisningsminister Jon Lilletun har liten sans for kontraktene som blant annet skal forhindre seksuell trakassering. - Dette er et overtramp. Lag et annet opplegg, råder Lilletun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet avslørte i går at professorer og andre vitenskapelig ansatte ved Universitetet i Oslo blir bedt om å skrive under en etikk-kontrakt.

- Dette blir å dra det for langt. Slike kontrakter er et overtramp overfor de ansatte som har gjort en god jobb hele livet, mener Lilletun.
Han mener det er viktig og riktig å ta opp forholdet mellom veileder og hovedfagstudenter. Universitetet i Oslo ønsker å beskytte studenter mot uønsket seksuell kontakt. Derfor blir professorene bedt om å skrive under på kontrakter som skal hindre dette.

Opprørte

Flere av de ansatte ved universitetet er opprørt over å måtte skrive under slike kontrakter.

- Jeg har ikke tenkt å overprøve ledelsen ved universitet. Men mitt råd er at de lager et annet opplegg, sier statsråden til Dagbladet.

Tas alvorlig

- Problemstillingen skal en ta på fullt alvor. Det er nok en del veiledere som misbruker sin posisjon slik det er på andre arbeidsplasser hvor det er sterke avhengighetsforhold. Men dette er bare et lite mindretall, sier Lilletun.

Han mener en handlingsplan som fører til bevisstgjøring omkring problemet er et bedre alternativ enn kontraktene.

- Bevisstgjøring kan alle ha godt av når en er i maktposisjon, mener Lilletun .

<B>OVERRASKET:</B> Undervisningsminister Jon Lilletun er overrasket over kontraktene mot sextrakassering ved Universitetet i Oslo. -Dette er å dra det for langt, mener han, og råder Universitetet til å finne et annet opplegg.