Negativ til soldatenes pappdame

Statens kantiners yppige pappdame er ikke Likestillingsombudets bord, fordi det er reklame og sorterer under Forbrukerombudet. Men forbrukerombud Anne Lise Ryel reagerer negativt på Statens kantiners såkalte soldatvertinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ære være regimentprest Arvid I. Seines som tør si fra. Jeg anser reklamekampanjen for å være med på å nøre opp under myten om forsvarets holdninger til kvinner, sier Ryel.

Regimentprest Seines på Sessvollmoen gikk i gårdagens Dagblad ut mot Statens kantiners nye reklamekampanje for pizza og burgere til soldatene. Det er en yppig pappdame i legemsstørrelse som plasseres ut i 42 militærforlegninger i disse dager. Det militære antrekket hennes er særdeles ureglementert.

- Du sitter selv som styremedlem i Statens kantiner?

- Ja, men denne saken har bare vært en referatsak, og da den ble referert var jeg ikke til stede, sier Ryel.

- Hva kommer du til å gjøre som styremedlem nå?

- Jeg må si min mening, og det er at den slags vertinner ikke gjør livet noe lettere for jenter i uniform. Dessuten er det en fornærmelse mot kvinnene som jobber i Statens kantiner.
- Den kvinnelige lederen i kantina vi snakket med syntes det ok?

- Det er forståelig at man kan synes et enkelttilfelle er morsomt. Det er også grenser for hvor mye kvinner orker å reagere på. Det går sikkert rett hjem hos målgruppa som er gutta. Problemet er at mange små drypp fører til holdninger vi forsøker å endre. Min rolle som ombud får meg til å se sammenhengen, og hvordan man befester et syn på kvinner vi burde være langt forbi. Reklamebransjens nostalgi og ironi fungerer ikke alltid så godt. Det burde de tenke mer over, sier Anne Lise Ryel.

NEGATIV: Dette er pappdama som skal lokke norske soldater til kantinematen.