- Neglbiting er like effektivt for potensen

Tyver på potensjakt raider neshorn-horn. Naturhistorisk museum i Oslo har sikret seg.

STJAL FALSKE HORN: Tyver brøt seg inn på naturhistorisk museum i Tring i Nord-Vest-London, men de fikk kun med seg falske neshorn-horn. Foto: AP Photo/Natural History Museum/PA Wire/Scanpix
STJAL FALSKE HORN: Tyver brøt seg inn på naturhistorisk museum i Tring i Nord-Vest-London, men de fikk kun med seg falske neshorn-horn. Foto: AP Photo/Natural History Museum/PA Wire/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har vært over 20 tyverier av neshorn-horn i Europa de siste seks månedene. Tyveribander stjeler hornene for å selge dem videre til Asia, der de brukes som potensmedisin.

Tyvene slår til mot museer, utstoppere og auksjonshus i jakten på de verdifulle hornene, som på det illegale markedet har dobbelt så høy kilopris enn gull.

- Vi har tatt våre forholdsregler. Det skal godt gjøres å stjele noe fra oss, neshorn-hornene har vi sørget for at ikke er tilgjengelig, sier Cecilie Webb, seksjonsleder ved Naturhistorisk musum på Tøyen i Oslo, til Dagbladet.

Stjal falske horn Webb forteller at neshorn-hornene på Naturhistorisk museum har blitt stadig mer interessant for suspekte utlendinger i det siste.

- Jeg vet at det har vært mange tyverier de siste seks månendene. Det har vært utlendinger som har spurt hvor neshornene er, forteller seksjonslederen.

I går var det nok et tyveri av neshorn-horn, denne gangen i England, i hvert fall trodde tyvene at de fikk med seg verdifulle horn. Tyvene slo til mot det naturhistoriske musset i Tring i Nord-Vest-Londo og slo det de trodde var verdifulle horn løs fra de utstilte neshornene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer