NEGLENE VOKSER REKORDFORT. Foto: AP Photo/Richard Drew
NEGLENE VOKSER REKORDFORT. Foto: AP Photo/Richard DrewVis mer

Neglene dine vokser rekordfort

Neglene dine vokser 25 prosent raskere enn for 70 år siden. Det moderne kostholdet får skylda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Synes du neglene dine vokser fort? Husker du da besteforeldrene dine sa det var mye bedre før i tida? Kanskje de har rett. Neglene vokser nemlig en fjerdedel fortere enn for 70 år siden, viser en ny studie gjort av forskere ved Oxford-universitetet og universitetet i North Carolina.

De har utarbeidet rapporten «Journal Of The European Academy Of Dermatology And Venereology» som ble presentert i forrige uke.

Resultatene viser at tånegler nå vokser 2 millimeter i måneden - sammenlignet med 1,65 millimeter på trettitallet, skriver Daily Mail. En tommelnegl vokste 3 millimeter i måneden i 1938, og 3,06 millimeter på femtitallet. Gjennomsnittstommelen i 2009 vokser 3,55 mm i måneden - noe som tilsvarer en økning på mer enn en halv millimeter.

Maten får skylda
Vårt sunne kosthold får skylda for økningen. I etterkrigstida var det stor mangel på proteinrik mat, og måltidene besto da av mye karbohydrater som befant seg i potet og brød.

- Det er forandringer i miljø, livsstil og helse som gjør at vi ser disse tallene, forklarer forskere ved universitetet i North Carolina.