-Nei betyr egentlig ja

Får du sympati med telefonselgerne?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Telefonen ringer. Du svarer, og får en ung, trivelig trønder på tråden som representerer en veldedig organisasjon. Hvem er denne mannen? Hvem arbeider han for?

Riktig Mental Innstilling er en karakterbasert dokumentarfilm om telefonsalg. TV-teamet følger bedriften Televita i Trondheim som arbeider for ulike gode saker. Fillmen er laget av produksjonsselskapet Faction Film og skal vises på NRK 27. januar.


Slik er det egentlig
- Vi ønsket å vise hvordan det egentlig er å være telefonselger, forteller regissør Håvard Bustnes. Han mener det hele er blitt en balansert film, og tror nok mange vil sitte igjen med sympati for telefonselgerne.

Hovedpersonen i filmen er Tor Ove Røe (56) som eier og driver Televita sammen med sin kone Anne Helga (55). Begge lever og ånder for bedriften. Deres jobb er å lage gode selgere av unge mennesker som vil inn i bransjen. Negative tanker skal for en hver pris unngås. Den første måneden er verst. De fleste tåler ikke å bli utskjelt igjen og igjen fordi de forstyrret folk som slett ikke ønsker å kjøpe lodd. Tor Ove prøver å holde motet til selgerne oppe.


«Det finnes ingen som skal få meg til å bøye nakken fordi jeg jobber innenfor salg. Hele samfunnet vårt består av salg. Vi skal lære oss å være stolt av det å være telefonselgere!» er noe av det Røe forteller selgerne sine.

Uglesett bransje

I filmen får vi se at uerfarne selgere kan ringe hundre telefoner uten å gjøre salg. Superselgerne selger lodd for opp til 40.000 kroner på en dag. Det er mange triks. Tor Ove innprenter sine ansatte med selgerens livsnødvendige mantra.

 «Salg er 100% mentalt styrt! Hvordan skal vi få til riktig mental innstilling?»

- Det er jo en uglesett bransje, men Røe mener oppriktig at han gjør en viktig jobb, forteller Bustnes.

I Televita er det stor gjennomtrekk, men de få som blir igjen blir veldig flinke selgere. Innstillingen er at et nei egentlig er et ja, og at det er når selgeren får nei at salget virkelig begynner.

- Jeg prøvde meg som telefonselger selv også, forteller regissøren.
Det gikk ikke så bra.

- Det var veldig vanskelig.

DagbladetTV viser deg her to klipp og en trailer fra filmen som sendes på NRKs Fakta på Lørdag 27. januar. I kommentarfeltet på DagbladetTV kan du si hva du mener.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer