GOD STEMNING: Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier så ikke ut til å se tabben til sin rumenske motpart Bogdan Aurescu. Foto: EPA / ROBERT GHEMENT / NTB scanpix
GOD STEMNING: Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier så ikke ut til å se tabben til sin rumenske motpart Bogdan Aurescu. Foto: EPA / ROBERT GHEMENT / NTB scanpixVis mer

Nei, det der er ikke Tyskland

Romania må beklage diplomatisk karttabbe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rumenske myndigheter har måttet beklage overfor Tyskland og den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier etter en god, gammeldags karttabbe.

Steinmeier møtte tidligere denne uka sin rumenske kollega Bogdan Aurescu. På en pressekonferanse ga den rumenske utenriksministeren Steinmeier et hefte, som skulle symbolisere båndene mellom de to landene.

Det eneste problemet var at kartet som var fylt med fargene fra det tyske flagget ikke viste Tyskland, men Frankrike, melder BBC.

Rumenerne skylder på en teknisk feil, og hefteprodusenten har beklaget overfor både rumenerne og tyskerne.

De to landene deltar for øvrig i disse dager i en marineøvelse i Svartehavet, sør for halvøya Krim som Russland annekterte i fjor. I tillegg deltar Bulgaria, Tyrkia, USA, Tyskland, Canada og Italia, melder NTB.

ULIKE LAND: En kjapp titt på europakartet ville forhindret fadesen. Kilde: Wikimedia commons
ULIKE LAND: En kjapp titt på europakartet ville forhindret fadesen. Kilde: Wikimedia commons Vis mer