«Nei, det er ikke Maddie»

Jenta på bildet tilhører marokkansk bondefamilie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ferske bilder som er sendt ut av jenta som ble mistenkt å være forsvunne Madeleine McCann, viser at det ikke er henne.

Det var  reporteren Rashid Razaq fra den britiske avisa Evening Standard som fant Maddies "dobbeltgjenger".  

Reporteren dro  til byen Zinat  nord i Marokko for å finne ut av mysteriet med jenta på bildet. Han begynte å lete og fant raskt fram til  fem år gamle  Bushra Binhisa og familien hennes, en bondefamilie som driver med olivendyrking.

Håpet om at den forsvunne engelske jenta befant seg på den marokkanske landsbygda, forsvant dermed  nesten like fort som det kom.

Bildet som gikk verden over tidligere i dag ble tatt en av spansk turist. Jenta som kvinnen bar på ryggen lignet på Madeleine McCann, på avstand.

- Min jente

- Bushra er min lille jente. Hun er ikke Madeleine. Jeg synes synd på foreldrene, og håper at de finner Madeleine. Men Bushra er definitivt min datter, sier faren Hamid Binhisa ifølge den engelske avisen Daily Mail.

Talsmann for Madeleines foreldre, Clarence Mitchell, har uttalt til Sky News at selv om bildet ikke viser Maddie, er det fint at det er blitt viet så stor oppmerksomhet, fordi fokuset da igjen rettes mot letingen etter den forsvunne jenta.

FALSK ALARM: Bildet, som er tatt i dag, viser Bushra Binhisa(5) på ryggen til mora Hafida. Foto: ABDELHAK SENNA/AFP/SCANPIX
FALSK ALARM: Bildet, som er tatt i dag, viser Bushra Binhisa(5) på ryggen til mora Hafida. Foto: ABDELHAK SENNA/AFP/SCANPIX Vis mer

Familen hadde fått beskjed fra  det lokale politiet at det ville ta minst 10 dager å sjekke ut saken.

Talsmannen sier foreldrene Gerry og Kate Mc Cann klynger seg til håpet om at jenta deres lever.

«Nei, det er ikke Maddie»
DEN VIRKELIGE MADDIE: Madeleine McCann (4) fotografert i mars.