Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nei, det er ikke tåke

Det er det nye Iphone-kartet.

STORE FORSKJELLER: Kartapplikasjonene til Apple (tv) og Google (th) viser store forskjeller på kvalitet. Mange brukere har nå klaget over unøyaktig informasjon. Foto: skjermdump
STORE FORSKJELLER: Kartapplikasjonene til Apple (tv) og Google (th) viser store forskjeller på kvalitet. Mange brukere har nå klaget over unøyaktig informasjon. Foto: skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den nyeste oppdateringen til Iphone , Ipad og Ipod Touch får brukerne til å reagere. Kartfunksjonen er unøyaktig og plasserer byer og landsbyer helt andre steder enn der de faktisk er, skriver BBC.

I juni annonserte Apple, at de ville slutte å bruke Google Maps til fordel for sitt eget system. Brukerdataen er fra blant annet selskapet TomTom.

Tar ikke ansvar Apple har foreløpig ikke kommet med en kommentar til klagene de har mottatt på den nye løsningen, som også kommer ferdig installert på den nye Iphonen.

TomTom sier de har tilbudt kartdataen, men at de ikke er ansvarlig for hvordan den virker i praksis.

Programmet er i det nye operativsystemet iOS6, den siste versjonen til Apple. Dette operativsystemet brukes på Iphone, Ipad og Ipod touch. Tidligere brukte systemet en kartapplikasjon fra Google.

Nå er altså brukerne tvunget til å bruke Apples nye kart når de oppgraderer til det nye operativsystemet, eller om de kjøper den nyeste Iphonen, Iphone 5. Denne blir lansert i dag.

For øyeblikket finnes ikke en Google Maps-app i Appstore, selv om Googles systemer kan brukes gjennom telefonens nettleser.

Museum i elva Noen av klagene som brukerne har sendt inn til BBC er:

• Noen byer magler på kartet, som for eksempel Stratford-upon-Avon and Solihull i England.

PLASSERT FEIL: Dudley er her plassert helt feil på Apples nye kartapplikasjon til blant annet iPhone. Foto: Skjermdump
PLASSERT FEIL: Dudley er her plassert helt feil på Apples nye kartapplikasjon til blant annet iPhone. Foto: Skjermdump Vis mer

• Uckfield i East Sussex befinner seg på helt feil sted.

• Satelittbilder av ulike lokasjoner, spesielt i Skottland, er dekket av skyer.

• Søker du på Manchester United fotballklubb, blir du videreført til Sale United fotballklubb, et klubbmiljø fra fem år og oppover.

• Brukere rapporterer også om andre forsvunnende steder som skoler og spesielle lokasjoner. Et museum er også plassert i en elv.

Noen av de morsomste kartfeilene er samlet her.

Var bekymret i forkant TomTom, som også har har lisensiert kartdata til andre mobilprodusenter, forsvarer sitt engasjement. En talsperson sier til BBC at kartene deres kun tilbyr et grunnlag for tjenesten.

- Brukereropplevelsen bestemmes ved å legge til ytterligere funskjoner til kart-applikasjonen som visuelle bilder. Brukeropplevelsen er helt avhengig av hvilke valg produsentene går for, sier talspersonen til BBC.

- Vi er trygge på kvaliteten på kartene våre. Vi selger 65 millioner bærbare navigasjonsenheter i verden, og mer enn 1,4 millioner TomTom-applikasjoner for Iphone de siste to årene.

UKLARE BILDER: Satelittbildene viser en stor forskjell på bildekvaliteten. Til høyre er Apples bilder som tydelig ikke viser samme detaljer. Foto: Skjermdump
UKLARE BILDER: Satelittbildene viser en stor forskjell på bildekvaliteten. Til høyre er Apples bilder som tydelig ikke viser samme detaljer. Foto: Skjermdump Vis mer

Før lanseringen av iOS6 skal flere utviklere ha uttrykket bekymring over evnen til kartapplikasjonen. Spesielt evnen til å finne firmaer gjennom søk.

- Dette er utrolig annerledes enn å bruke Google Maps. Et enormt steg tilbake i feil retning og noe som gjør gjør iOS dårligere for brukerne, skriver en blogger.

Batterilevetiden dårligere Etter at iOS6 ble tilgjengelig for nedlasting, har det blant annet på Twitter stormet rundt folks Iphone og mobilbatteriet. Flere melder om at batteriet tappes dobbelt så raskt med det nye operativsystemet.

Klagene er imidlertid vage, og noen melder faktisk om lenger batterilevetid etter oppdateringen.

BRUKERNE REAGERER: Mange brukere av Apples nye kartapplikasjon reagerer på hvor dårlig og unøyaktige løsningene er. Foto: Skjermdump
BRUKERNE REAGERER: Mange brukere av Apples nye kartapplikasjon reagerer på hvor dårlig og unøyaktige løsningene er. Foto: Skjermdump Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media