Nei, det er ingen vits å prøve seg med et millionsøksmål mot Red Bull

Selv om de punger ut til amerikanske kunder.

FLYR, MEN INGEN VINGER: Denne karen fikk til et fint svev under et «klippestupingen»-arrangement i Kragerøs skjærgård. ARKIVFOTO: PER FLÅTHE
FLYR, MEN INGEN VINGER: Denne karen fikk til et fint svev under et «klippestupingen»-arrangement i Kragerøs skjærgård. ARKIVFOTO: PER FLÅTHE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mange fikk kanskje med seg den relativt oppsiktsvekkende nyheten om at Red Bull har gått med på å betale ut 13 millioner dollar til sine amerikanske kunder, etter at de inngikk et forlik med Benjamin Careathers.

Han saksøkte drikkegiganten etter at han hadde drukket Red Bull i over ti år, uten at han hadde merket noen av de positive effektene den er markedsført med. Han mente markedsføringen, herunder slagordet «Red Bull gives you wings» var misvisende.

10 dollar til hver Saken gikk aldri til retten. Red Bull aksepterte et forlik, og det er nå satt opp en egen nettløsning der de som kan dokumentere at de har drukket Red Bull kan melde seg og kreve 10 dollar tilbake. Eller Red Bull-produkter for 15 dollar.

Millionforliket i USA til tross: Du kommer neppe langt med et søksmål for norsk rett hvis du har drukket Red Bull like lenge som Careathers, uten at du har merket noe til disse vingene. Norsk og amerikansk rett er rett og slett ganske forskjellig på dette området.

- Forskjeller Morten Kjelland, ekspert på erstatningsrett og professor dr. juris ved Universitetet i Oslo, forklarer:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer