Nei, dette er ikke en levende kvinne

Er denne roboten drømmen for sjenerte menn?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Møt drømmekvinnen alle klarer å «sjekke opp». Hun heter Geminoid F, har pene, rene trekk og skal ha en naturtro, kvinnelig sjarm.

Ble du bergtatt av videoen over, er det bare å begynne å spare. Foreløpig er roboten bare tilgjengelig i en glassmonter på et kjøpesenter i Tokyo, men om ikke alt for lang tid blir liknende eksemplarer tilgjengelige på markedet.

Når det gjelder denne kvinnen kan man nok trygt si at det er det ytre som teller. La gå, som kvinner flest er hun komplisert på innsiden, men det er det naturtro utseendet som fenger massene.

Roboten er et resultat av flere tiårs forskning, og innmaten representerer noe av det ytterste innen robotteknologien.

- Sjarmerende som en kvinne Hvordan hun egner seg som partner er det ikke godt å si, men designerne bak Geminoid F forteller at de har forsøkt å gi henne sjarm nok til å knuse hjerter.

Hun vises for tida fram på et kjøpesenter i Tokyo i forbindelse med valentinsdagen.

- Valentinsdagen er kjærlighetens høytid. Vi har jobbet for å få henne til å være like romantisk og sjarmerende som en kvinne, sier Kohei Ogawa, en av designerne ved laboratoriet Hiroshi Ishiguro.

Nå kan det jo påpekes at en kald og kjølig robot neppe lever opp til kjærlighetens idealer, men det lar vi ligge i denne omgang.

Vil se hvordan hun oppfører seg Gjestene på Takashimaya-kjøpesenteret går nemlig god for hvor naturtro Geminoid F faktisk er.

- Hun ser veldig menneskeaktig ut. Da jeg gikk bort til henne så jeg kvaliteten i huden hennes, og hun stirret meg rett inn i øynene, sier Yuta Mori, en 30-årig kunde som lot seg sjarmere av den vakre kvinnen.

Han er blant de mange tusen som har vært i kontakt med kvinnen på kjøpesenteret. Og det dreier seg ikke bare om en PR-jippo. Forskerne forteller at de ønsker å se hvordan Geminoid F oppfører seg i møte med så mange forskjellige mennesker.

Venter på telefon - Varehus pleide å representere framtida, men folk føler ikke det lenger. Det er derfor vi valgte å vise fram denne banebrytende, japanske forskningen, sier Naoto Nomura ved salgsavdelingen til kjøpesenteret.

Den naturtro roboten er programert til å vise 65 forskjellige, menneskeaktige bevegelser og følelser. Går noen bort til glassburet hennes, kikker hun interessert opp, mens hun også kan se litt ensom ut der inne i buret sitt.

I hånda holder hun nemlig en mobiltelefon, og når det ikke er gjester like ved henne, stirrer hun forventningsfullt på mobilskjermen.

Kanskje er det hennes egen «Prince Charming» hun håper at skal ringe. Men han er ikke bygget ennå.