Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nei, du ser ikke feil

Ja, de er begge hvite.

EN BRUN OG TO HVITE: En av de brune elgene snek seg unna før Gerd Johnsrud rakk å ta dette unike bildet. Foto: Gerd Johnsrud
EN BRUN OG TO HVITE: En av de brune elgene snek seg unna før Gerd Johnsrud rakk å ta dette unike bildet. Foto: Gerd Johnsrud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gerd Johnsrud fra Kongsvinger fikk seg et overraskende syn mandag denne uka.

Hun kjørte fra Charlottenberg i retning av Gräsmark, og da stod de der. To hvite elger, en ku og en kalv, melder Glomdalen.no.

- De stod i skogkanten, to hvite sammen med to brune, sier Johnsrud til Dagbladet.no.

- Jeg gikk raskt ut av bilen og fikk tatt noen bilder av dem. Så gikk batteriet mitt ut. De brune elgene forsvant ganske fort, men de hvite virket litt mer nysgjerrige og stod i flere minutter og så på meg og de andre som stoppa opp, sier hun.

Hvit elg er et relativt uvanlig syn.

Jon M. Arnemo, professor ved Norges veterinærhøgskole, har tidligere anslått overfor Dagbladet.no at det fødes én hvit elg på en million elger.

Men hvite elg er faktisk ikke regnet som et så uvanlig syn i grensetraktene mellom Kongsvinger/Eidskog og Eda, der Johnsrud oppdaget de to hvite elgene.

Det har gitt seg utslag i at vertshuset i Åmotfors heter Vita Älgen og ved på Morokulien ved svenskegrensa står det en hvit elg på sokkel. Skisportsstedet Valfjället har også kalt en av bakkene sine «Vita Älgen», påpeker Glomdalen.no.

En albinoelg i Østfold fikk i 2006 mye omtale, blant annet etter at et jaktlag sa at den ikke var fredet i elgjakta.

Jegerne fikk da trusler rettet mot seg.

Vi har også skrevet om en albinoelg i Finnmark, som våre lesere døpte Ronalbino.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling