Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nei, e-posten du har fått er ikke fra «DNB sikkerhetstjeneste»

Nytt virus herjer nettbankkunder.

ADVARER: Nei, det er ikke «DNB sikkerhetstjeneste» som sender ut en ny e-post om nettbanksikkerhet, slår informasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB fast. Foto: DNB
ADVARER: Nei, det er ikke «DNB sikkerhetstjeneste» som sender ut en ny e-post om nettbanksikkerhet, slår informasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB fast. Foto: DNB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter de siste dagenes omtale av nett- og mobilsvindleres stadig fiffigere metoder, mottok en Dagbladet-leser i dag følgende e-post.

Der går det fram at svindlerne nå har tatt på seg bankens rolle, og at de gir inntrykk av å ville hjelpe kunden til å motstå svindelforsøk.

I e-posten, som er skrevet på et slags norsk-svensk, står det:

«DNB sikkerhetstjeneste» «Emne: Sperring av kontoen din i DNB  

Kjære kunde,

På grunn av sikkerhetsoppdateringen, kan kontoen din bli suspendert. Dette skyldes endringer i DNB sikkerhetspolitik.

Alle brukere av DNB skal absolutt bli kjent med de endringene som vi vil gjøre i neste uke. Vennligst gjør deg kjent med endringene.

Brukere, som ikke er kjent med de endringene, bekreftet av skjema fastsatt, vil bli invitert til DNB kontor for å gjennomgå regelverket personligt. Disse endringene er nødvendige for å skape en komfortabel og sikker online service.

Med vennlig hilsen,
DNB sikkerhetstjeneste»

I e-posten er det også en lenke. DnB advarer nå på det sterkeste mot å klikke på denne.

Internasjonale bander - Det viktigste er at folk ikke klikker på lenkene i slike mailer. Da er risikoen stor for å få virus på maskinen, og det kan gi store problemer senere. Slett mailen så fort som mulig, sier informasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB til Dagbladet.

- Hvem er det som sender ut dette?

- Vi vet ikke hvem som sender ut mailene, men det er dessverre slik at nettkriminelle misbruker kjente merkevarer for å lure forbrukere. DNB ser alvorlig på at vår merkevare misbrukes på denne måten, sier Midteide og legger til:

- Vi anmelder alle slike svindelforsøk. Det er politiet som må etterforske denne typen kriminalitet, og pågripe dem som står bak. Vår erfaring er at politiet tar disse sakene alvorlig, men at det er vanskelige saker å løse siden det ofte er internasjonale bander som står bak.

SVINDEL: Dette er e-posten DNB nå advarer mot.
SVINDEL: Dette er e-posten DNB nå advarer mot. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media