Nei, jeg har ikke forberedt talen ...

LOS ANGELES (Dagbladet): Alle spør meg om jeg har forberedt en takketale, og ingen tror meg når jeg sier nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men det er faktisk sant - det har virket helt fjernt for meg å skulle sette meg ned og komponere en takketale. Hvis jeg vinner Oscar, får jeg bare håpe at jeg beåndes med vendinger som går ut over det å takke alle og enhver - at jeg heller sier noe som kan representere norsk film på en meningsfylt måte.

Hittil har jeg altså vært helt følelsesløs og rolig i forhold til dette - helt til fredag morgen: Da kjente jeg at noe viktig nærmer seg.

Mens jeg sto i dusjen - det er ofte en kreativ stund, Woody Allen har dusj på kontoret og går dit hvis han står fast med noe - da kjente jeg at jeg begynte å tenke på seminaret med de andre nominerte regissørene. Der skulle vi holde en liten tale om filmene våre - og hva skulle jeg si?

Så snart begynner jeg vel å tenke på den store talen også. Jeg er blitt anbefalt å ta en time hos massøren Alexi, og når jeg ligger der og slapper av, kan det nok hende at jeg holder en liten tale for meg selv.

Hva blir det neste? Hårstell og profesjonell legging av make-up på den store dagen? Det er en salong her på hotellet - nærmest et slags tempel for skjønnhet og velvære - og det ser ganske deilig ut. De kan ta meg etter Nicole Kidman og gjøre meg beautiful, sier de - så kanskje gjør jeg det ...

Og når både folk på hotellet og doktoren som kurerer meg for forkjølelsen har anbefalt meg å gå til denne Alexi, så da får jeg vel gjøre det også ...

Folkene på hotellet, ja: De «håper du vil vinne, miss Nesheim», de «krysser fingrene for deg på mandag», ja de «bare vet at du vil vinne, miss Nesheim».

Det er nesten slik at jeg er redd for å skuffe dem, alle de som håper at vi skal vinne.

Men har vi ikke allerede vunnet? Det føler jeg. En av fem nominerte fra hele verden: Holder ikke det? Det gjør det for meg - og jeg håper det gjør det for Tim, Lucy, Don og Cherry og de andre superoptimistene her også.