Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

«Nei, jeg snakker ikke med politiet, men jeg har en politimann i lomma»

Forsvarerne i rettsaken holdt i formiddag sine innledningsforedrag. Elden mener Cappelen kan ha hatt behov for å renvaske seg, og dolket Jensen i ryggen.

PURK ELLER SKURK? John Christian Elden, Eirik Jensens forsvarer, sa til retten at de må starte med blanke ark og basere sin oppfatning av saken på bevisene som blir framlagt i retten. Her hilser Jensen på Cappelens forsvarer, Benedict de Vibe. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PURK ELLER SKURK? John Christian Elden, Eirik Jensens forsvarer, sa til retten at de må starte med blanke ark og basere sin oppfatning av saken på bevisene som blir framlagt i retten. Her hilser Jensen på Cappelens forsvarer, Benedict de Vibe. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at Spesialenheten hadde holdt sitt innledningsforedrag, fikk forsvarerne til både Gjermund Cappelen og Eirik Jensen komme med sine bemerkninger.

Benedict de Vibe, Cappelens forsvarer, ville først komme med bemerkninger til hva statsadvokat Lars Erik Alfheim sa om Cappelens hasjimperium og hvilke verdier han satt på.

- Alfheim sa at Cappelen har solgt hasj for en til to milliarder kroner. Men vi finner jo ingen penger? Eller det er ikke funnet så mye, sier de Vibe, og henviser til at politiet har beslaglagt 10 millioner kroner i saken mot hasjbaron Cappelen.

Alfheims utsagn var også et anslag på hvor mye påtalemyndigheten mener Cappelen, som har vært i politiets søkelys siden 1998, har solgt i hans om lag 20 år lange karriere som hasjbaron.

- Utradisjonell vare

Forsvareren sier at Cappelen fikk 5000 kroner per kilo han solgte. Han har erkjent innførsel av mellom 25 og 30 tonn hasj og en inntjening på opptil 125 millioner kroner. Hasjbaronen skal ha levd et luksusliv med et «gedigent» pengeforbruk. Han skal ha omgitt seg med millionbiler, rådyre klokker og luksusferier på paradisøyer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer