- Nei, jeg syns ikke det er grunnlag for å skille mellom islamister og muslimer. Vi må tørre å diskutere den totalitære ideologien islam

Norske Max Hermansen står bak Pegida-marsjen i kveld.

TIL NORGE: Her marsjerer Pegida-bevegselsen i opphavsbyen Dresden i januar i år. Siden oktober har bevegelsen vokst til en rekke tyske byer - og får nå en norsk avlegger. Max Hermansen er initiativtaker til den norske Pegida-marsjen mandag 12. januar. Foto: Peter Endig / Epa / Privat
TIL NORGE: Her marsjerer Pegida-bevegselsen i opphavsbyen Dresden i januar i år. Siden oktober har bevegelsen vokst til en rekke tyske byer - og får nå en norsk avlegger. Max Hermansen er initiativtaker til den norske Pegida-marsjen mandag 12. januar. Foto: Peter Endig / Epa / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveld vil norske antiislamister marsjere i Oslos gater.

Inspirerte av den tyske Pegida-bevegelsen, arrangerer en norsk avlegger i dag en protestmarsj «mot muslimsk innvandring og påvirkning fra islam».

LES OGSÅ: Europa marsjerer

Så langt har 130 personer varslet, via Facebook, at de akter å stille opp. Én av initiativtakere, Max Hermansen, sier han forventer mellom 20 og 200 deltakere til kveldens marsj.

- Vi kommer til å fortsette å arrangere marsj hver mandag, slik de har gjort i Tyskland. Vi vil gå så lenge det trengs, sier Hermansen til Dagbladet.

- Elefanten i rommet Hver mandag siden oppstarten i Dresden i oktober i fjor, da omlag 350 personer deltok, har bevegelsen samlet styrke og blitt til en massemønstring. 5. januar deltok omlag 18 000 personer, og underveis har de islamkritiske slagordene og de vaiende, tyske flaggene spredt seg til en rekke tyske byer.

LES OGSÅ: Tyskland slukket lyset i protest mot antiislam-demonstranter

Nær 3000 personer har trykket «liker» på Facebook-sida til Pegida Norge, men ingen har stått fram og tatt på seg et leder-ansvar. Blant dem som har engasjert seg og blogget om kveldens marsj, er Ronny Alte. Han var med i forsøket på å starte Norwegian Defence League, en annen antiislamsk organisasjon med opphav i England.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer