Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nei, Mark Zuckerberg gir ikke bort 39 milliarder til 1000 tilfeldige personer

Falsk Facebook-post verserer.

 HAR DU SETT DENNE?:  Denne Facebook-posten har versert på det populære nettsamfunnet den siste tida, og sier at hvis du kopierer teksten, deler det i en ny Facebook-post og tagger minst fem venner i innlegget, så kan du vinne 4,5 millioner dollar. Det er selvfølgelig bare tull, melder Facebook selv. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix / Facebook
HAR DU SETT DENNE?: Denne Facebook-posten har versert på det populære nettsamfunnet den siste tida, og sier at hvis du kopierer teksten, deler det i en ny Facebook-post og tagger minst fem venner i innlegget, så kan du vinne 4,5 millioner dollar. Det er selvfølgelig bare tull, melder Facebook selv. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix / Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «THANK YOU, MARK ZUCKERBERG». Slik åpner en Facebook-post som hevder at grunnleggeren av nettsamfunnet deler ut 4,5  milliarder dollar, 39 milliarder norske kroner, til i alt 1000 personer, og at nettopp du kan sikre deg en mulighet til å få disse pengene hvis du deler og tagger minst fem venner.

Posten har versert på Facebook den siste tida, og ifølge NBC News skal mange ha blitt lurt av det tilsynelatende svært så generøse tilbudet fra milliardæren.

Skal gi bort penger - til veldedighet Fra før er det kjent at Zuckerberg, og kona Priscilla, skal gi fra seg 45 milliarder dollar til veldedige formål i anledning at de nylig fikk en datter. Den falske posten sier at 10 prosent av disse pengene, altså 4,5 milliarder dollar, skulle gå til vanlige Facebook-brukere.

Men det er som du sikkert har skjønt bare tull. Facebook-grunnleggeren Zuckerberg kommer ikke til å dele av sine milliarder selv om man kopierer innlegget, deler det selv og tagger minst fem venner, som man ifølge den falske posten måtte gjøre.

Det bekrefter Facebook overfor NBC News.

Ikke svindel Og heldigvis var det ikke noen form for svindel.

Posten som gikk viralt, ba ikke om sensitive kontoopplysninger eller lignende informasjon. Den eneste skaden posten har forårsaket, er trolig en flau mine hos flere av dem som gikk fem på.

Ble «bekreftet» Ifølge NBC News stammer posten fra tidligere i desember, men i romjula fikk den nye bein å gå på da en variasjon av den samme virale posten tilsynelatende ble bekreftet av det populære TV-programmet «Good Morning America».

Programmet, som sendes på den amerikanske TV-kanalen ABC, gikk i dag ut og avkreftet at det var tilfellet. Ifølge ABC News er det uvisst hvem som begynte å spre den falske beskjeden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media