Nei, nei, nei - jeg boikotter ikke

Partigründer Carl I. Hagen dropper Frp's valgvake.

DROPPER: Her Carl I. Hagen, i kjent positur. I sitter han på sofaen i stedet for å delta på Frp's valgvake.  Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DROPPER: Her Carl I. Hagen, i kjent positur. I sitter han på sofaen i stedet for å delta på Frp's valgvake. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har vakt undring på Fremskrittspartiets valgvake på Ballroom at Hagen ikke stiller opp på valgkvelden der partiet han ledet i 28 år kan komme i regjering for aller første gang.

VG brakte litt tidligere i kveld nyheten om at Hagen ikke blir å se på Frp's valgvake i Oslo sentrum i kveld.

Overfor Dagbladet gir kilder til stede uttrykk for at de er overrasket over Hagens fravær. Meningen har hele tida vært at han skulle komme, og han skal ikke ha meldt avbud på forhånd.

Med beina på bordet Dagbladet får tak i Hagen på telefon, og partinestoren bedyrer at han ikke boikotter kvelden som kan ende med at partiet han i stor grad har bygget, kan ende i posisjon for å innta regjeringskontorene.

- Nå skal jeg kose meg sammen med Eli og følge valget på TV, sier Carl I. Hagen til Dagbladet.

TILSTEDE: Per Arne Olsen, tidligere nestleder i Frp, er tilstede.
Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
TILSTEDE: Per Arne Olsen, tidligere nestleder i Frp, er tilstede. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

- Du frykter ikke at det kan oppfattes som en slags boikott da, at du holder deg unna på kvelden da ditt politiske livsverk kan krones med regjeringsdeltakelse?

- Nei, nei, nei — jeg boikotter ikke. På en valgvake som dette er det riktig at de som leder partiet kommer i fokus.

- Så da skal du i stedet juble med Eli når valgresultatene kommer?

- Jeg skal sitte her hjemme med beina på bordet, sier Hagen.

17 er fantastisk, trist med 13 Tidligere nestleder Per Arne Olsen sier han synes det er trist at Carl I. Hagen ikke deltar på Frp?s valgvake. Han sier samtidsig at han ikke kjenner årsaken til partinestorens avbud.

- Ja, det synes jeg er trist. Carl har gjort mye for dette partiet, og vi skulle gjerne hatt ham her. Samtidig er det fullt av folk her som har jobbet knallhardt i valgkampen, sier Olsen.

Den tidligere nestoren, som nå har meldt overgang til kommunikasjonsbransjen, mener partileder Siv Jensen har gjennomført en formidabel valgkamp.

 

Frp er partiet som spriker mest på meningsmålingene, fordi de ulike meningsmålingsinstituttene vekter tallene på ulik måte. Dermed er det vanskelig å spå hvor partiet ender.

Olsen har følgende rangering av evenetulle sluttresultater: - 17 prosent vil være fantastisk bra, 16 prosent er veldig bra, og 15 er et ganske så bra resultat. Jeg vil ikke være så fornøyd dersom vi ser 14.tallet, og dersom vi ender på 13 prosent blir jeg litt trist, sier han.