Nei, sånn skal det ikke gjøres

Denne sjåføren skulle frakte juletreet med seg hjem.

JUL MED DIN GLEDE: Denne formen for frakt av juletrær er ikke noe politiet oppfordrer til. Foto: Sudbury Police Department
JUL MED DIN GLEDE: Denne formen for frakt av juletrær er ikke noe politiet oppfordrer til. Foto: Sudbury Police Department Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er mindre enn en måned til julen ringes inn, og fremdeles er det de færreste som har sikret seg årets juletre.

Men når den tid kommer, og når årets grønne glitrende skal fraktes i hus fra utsalg eller skog, kan det være greit å ta litt lærdom fra politiet i Sudbury i delstaten Massachusetts i USA.

Slik skal det nemlig ikke gjøres.

Knapt synlig

Lovens lange arm så seg i helga nødt til å stoppe en bilist som hadde festet juletreet på taket av bilen, men selve kjøretøyet var knapt synlig under alt det grønne.

- Vi vil gjerne minne om at juletreet skal transporteres på en trygg og sikker måte, heter det i en uttalelse fra politiet.

Det er ikke kjent om føreren av bilen ble bøtelagt. Nyhetsbyrået Associated Press har forsøkt å kontakte politiet for ytterligere informasjon, men har foreløpig ikke fått svar.

MIDT PÅ MOTORVEIEN: I Pennsylvania kommer en venstre-sving litt for brått på lastebilsjåføren. Følgene blir katastrofale, men ingen skades. Video. ViralHog Vis mer

- Noen verstinger

Også på norske veier har politiet og vegvesenet blitt vitne til mye hasardiøs lasting av kjøretøy. Tommy Alsaker, seksjonsleder ved Bergen trafikkstasjon, sa tidligere i november til Dagbladet at denne trenden er økende.

- Dette er kjøretøy som har lastet ting altfor høyt, eller skjevt, eller at lastsikringen generelt er dårlig.

I verste fall kan feil sikring av last på kjøretøy være livsfarlig.

- Stort sett opererer bransjen ryddig, men når vi er ute ser vi noen verstinger. I disse tilfellene er det snakk om menneskelig svikt, sier Alsaker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer