- Nei-sida har stjernelaget

Ja-sida leder EU-målingene, men med Kristin Halvorsen og Åslaug Haga i front har nei-sida det beste laget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det mener kommunikasjonsrådgivere Dagbladet har snakket med. Skal ja-sida sikre seier, må en sterk kvinne som Erna Solberg høyt på banen, mener de.

Mye tyder på at diskusjonen omkring norsk EU-medlemskap nå vil bli stadig hetere: For noen uker siden slo Senterpartiet fast at EU-kampen er i gang igjen. Thorbjørn Jagland vil ha ny EU-avstemning etter valget om to år. For få uker siden valgte Europabevegelsen ny leder.

- Sterke kvinner

For øyeblikket er tidligere Ap-leder og leder av utenrikskomiteen, Thorbjørn Jagland, ja-sidas sterkeste kort. Det mener de tre kommunikasjonsrådgiverne Jan Erik Fåne, Kristin Moe og Sten Helland.

- Hvis en ser på persongalleriet, er nei-laget så langt sterkere enn ja-laget: De har to sterke kvinner som når fram til mange. Men de trenger en mann som kan appellere til mer tradisjonelle mannlige velgere.

Nye koster

Ja-sida mangler karismatiske personer og framstår mer utydelig. Hvis ja-sida skal vinne, må andre på banen. Kommunalminister Erna Solberg (H) kan velte nei-lasset. Hun er en person folk har tillit til. Hvis hun kommer på banen tidsnok, vil hun være ja-sidas beste kort. Hun er veldig flink til å nå ut til det brede publikum og har tillit, sier Kristin Moe til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer