Nei-siden beholder ledelsen i Sverige

Nei-siden beholder ledelsen foran søndagens folkeavstemning om svensk medlemskap i EUs valutaunion. To meningsmålinger lørdag, foretatt før og etter Anna Lindhs død, viste samme tendens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En måling som ble gjort torsdag, dagen etter at den svenske utenriksministeren ble knivstukket og drept, gir 46 prosents oppslutning for nei-siden og 40 prosent for ja til euroen. I denne målingen sier 14 prosent at de er usikre, skrev avisen Dagens Nyheter lørdag.

En annen måling, foretatt for det svenske nyhetsbyrået TT på samme tid som DN-målingen, viser 50 prosent nei og 38 prosent ja. Ja-siden går noe tilbake og nei-siden like mye fram, men endringene er så små at de ligger innenfor den statistiske feilmarginen.

Ja-siden tror likevel fortsatt på seier.

- Folkemeningen har endret seg sterkt de siste dagene, sa finansminister og ledende ja-forkjemper Bosse Ringholm fredag. Han spådde at folkeavstemningen vil ende med flertall for svensk innføring av den europeiske fellesvalutaen.

Drapet på Sveriges utenriksminister Anna Lindh denne uken har skapt ny usikkerhet om resultatet av euroavstemningen søndag. Før den tragiske hendelsen hadde nei-siden i månedsvis hatt en overlegen ledelse på meningsmålingene.

NTB-TT-AFP