NEI, NEI, NEI: Hele 71,2 prosent av den norske befolkningen sier nei til å bli medlem av EU ifølge Klassekampens og Nationens EU-barometer for juni.
Foto: Jens Sølvberg / Samfoto
NEI, NEI, NEI: Hele 71,2 prosent av den norske befolkningen sier nei til å bli medlem av EU ifølge Klassekampens og Nationens EU-barometer for juni. Foto: Jens Sølvberg / SamfotoVis mer

Nei-siden til EU vokser i Norge

71 prosent sier nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 71,2 prosent av den norske befolkningen sier nei til å bli medlem av EU ifølge Klassekampens og Nationens EU-barometer for juni.

Nei til EU-leder Kathrine Kleveland gleder seg stort over at nei-siden har triumfert i over ti år.

- Jeg blir glad for hver eneste en som sier at hun ville stemt nei til EU, sier hun til Klassekampen. Hun advarer likevel mot å ta for lett på spørsmålet.

- De to største partiene i landet, som sitter på over 60 prosent av setene på Stortinget, er sterke tilhengere av norsk EU-medlemskap. Vi har for første gang fått en EU-minister. Vi kan ikke ta noe for gitt.

Målingen, som er gjort av Sentio Research, viser flertall mot EU blant både kvinner og menn, unge og gamle, by og bygd, rike og fattige. Lavest er motstanden blant Høyres velgere. Her ønsker 32 prosent at Norges skal melde seg inn i EU.

(NTB)