Nei sier politikerne - Ja sier velgerne

Sju av ti er positive til aktiv dødshjelp, viser en MMI-undersøkelse. Likevel sier norske politikere nei til legalisering av aktiv dødshjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Blant alle partienes velgere er det en stor andel positive. Unntaket er KrF.

I Magasinet på lørdag fortalte Rune Græsli (41) om et smertehelvete som gjør at han helst vil dø. Men det får han ikke lov til etter norsk lov.

- Livshjelp, ikke dødshjelp

Norske politikere ønsker en debatt om aktiv dødshjelp velkommen, men debatten vil de skal dreie seg om hvordan samfunnet kan gi bedre livshjelp.

- Helsepersonell skal gi livshjelp, ikke dødshjelp. Det er en absurd tankegang at voksne folk skal kunne bestille livsavslutning på poliklinikk, mener Frp's John Alvheim.

Blant hans velgere er 78 prosent positive til aktiv dødshjelp, 37 prosent av dem er helt for.

- Når så mange er positive, viser det dessverre at vår helse- og omsorgstjeneste er for dårlig. Det er den vi må forbedre. Når jeg er på besøk på sykehjem og sykehus får jeg stadig spørsmål om aktiv dødshjelp. Det fikk jeg ikke for ti år siden, sier lederen av sosialkomiteen på Stortinget.

77 prosent av SVs velgere er positive til aktiv dødshjelp, blant dem er 57 prosent delvis for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer