«Nei takk» ble til oppgravd hage og krav på 55 000

Nå tar steinleggerne for seg i Göteborg. Politiet advarer: - Ikke snakk med dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Nei takk, svarte huseier Per-Eric Sellmann i Lilleby utenfor Göteborg da noen engelsktalende menn ringte på hos ham onsdag og mente at han burde bytte ut asfalt med steinheller i innkjørselen til huset.

Dagen etter dro han avgårde klokka 08.

Da han kom tilbake ved 14.30-tiden, var fem mann i gang med å grave opp tomta hans. En mur var allerede kastet over i naboens hage.

Da Sellmann spurte hva de holdt på med, viste de fram et papir som skulle dokumentere at han selv hadde bestilt jobben til 55 000 kroner.
Ikke bedt om tilbud - Jeg ble sjokkert, det er sånt du ser på kino. Jeg har jobbet i kommunen i 40 år, og kjenner regler for avtaler. Jeg hadde jo ikke engang bedt om et tilbud. Dagen før gjorde jeg tydeligvis det verste du kan gjøre med disse folkene, å snakke med dem. Det tar de som en kvittering på en bestilling, sier en fortvilet huseier til Göteborgstidningen/Expressen.se.

Han takker sønnen for at han greide å takle sjokkopplevelsen uten å vikle seg enda tettere inn i garnet til de såkalte asfaltbandene eller irske steinlegger-bandene.

Dagbladet har i en serie reportasjer dokumentert deres aggresive stil overfor utplukkede huseierofre - og brudd på en rekke regler for forretningsdrift.

Pågrepet Huseieren utenfor Göteborg ringte politiet, og alle de fem steinleggerne ble pågrepet for mistanke om skadeverk.

Fire ble sluppet fri etter avhør. Femtemann ble sittende i politiarresten natt til fredag.

- Det er han som har styrt dette, sier politiinspektør Per Nydal i Göteborg-politiet.

Han mener det uansett er bortkastede penger å engasjere dem, fordi de gjør en dårlig jobb.

Og dette er politiinpektørens råd til huseiere som får ubedt besøk:

- Det er viktig ikke å innlede noen som helst samtale med dem overhodet. Bare avvis dem og ring politiet hvis det blir ubehagelig.
- Føles som innbrudd Lett nok å si fra et politikontor at du ikke skal åpne munnen når noen ringer på.

- Dette føles som du har hatt innbrudd i huset ditt, sier steinlegger-offer Per-Eric Sellmann.

Han har føreløpig ikke fått noen oppskrift på hvordan han skal få eiendommen i gammel skikk.