Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nei til Adam og Even

- Gud skapte Adam og Eva, ikke Adam og Even, konstaterer Aril Edvardsen. For første gang har den kjente evangelisten offentlig uttrykt sin mening i homofilidebatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Som samfunnsmenneske reagerer jeg sterkt på de udemokratiske midlene homofile miljøer benytter. Som kristen reagerer jeg på bruddet med Bibelens ord, sier Edvardsen til Fædrelandsvennen.

Evangelisten mener de homofile og lesbiske må lære å opptre demokratisk.

- De må gjøre som pinsebevegelsen gjorde i sin tid. De forsøkte ikke å trenge seg inn i andre menigheter, men skapte sin egen, sier Edvardsen som mener den invasjonen som skjer i kirken i dag kan sammenlignes med Mao og Lenins politikk. - Folk tvinges til å godta ting, enten de vil eller ikke.

Oppgjør

Det var i en tale om misjon og nestekjærlighet i Filadelfia-menigheten i Vennesla i helga Edvardsen kom med sitt første offentlige utspill i homofilidebatten.

Han mener norsk kristenliv vil oppleve det samme som USA har opplevd de siste årene. Der har baptistmenigheter, pinsemenigheter og trosmenigheter økt sine medlemstall kraftig, mens mer liberale kristne samfunn som metodistkirker, lutherske kirker og anglikanske kirker har gått tilbake.

Edvardsen mener den enkelte må finne ut om han eller hun vil melde seg ut av statskirken.

- I Amerika blir det ikke flere kristne, men de bibeltro menighetene går fram, hevder han.

Refset

Edvardsen brukte i tillegg mye av sin tale til menigheten i Vennesla til å refse norske kristne for deres negative holdning til flyktninger.

Enhver kristen bør drive frivillig arbeid i et flyktningemottak, mener Edvardsen.

- Vi må elske muslimene. Gud har sendt dem til oss for at de skal bli frelst», hevdet Edvardsen i sin tale til forsamlingen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media