Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nei til bank

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Ingen burde være overrasket over at regjeringen gikk imot fusjonen mellom DnB og BNbank i Trondheim. Det er jo bla på dette feltet de tre partiene som utgjør regjeringen har markert seg i forhold til den tidligere regjering. Som politisk markering er den også klar: Regjeringen ønsker ingen bankfusjoner som fører til større konsentrasjon av kapital og makt i Oslo-gryta på distriktenes bekostning. Vi tror også det er viktig for næringslivet nordenfjells at det finnes kredittinstitusjoner som har som oppgave å betjene distriktet fra et hovedkontor i Trondheim.
  • Mange bankfolk syter etter konsesjonsavslaget over alle de pengene de har tapt, både som følge av de konkrete fusjonsforberedelsene og som følge av at selgerne i NBbank går glipp av en pen slant. Men noe argument mot finansministerens beslutning er jo ikke dette. Et nei til konsesjon er en mulighet enhver våken eier eller banksjef må kalkulere med.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!