Nei til dinosaurer

Kristenfundamentalister ønsker forbud mot evolusjonslæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går begynte høringen om hva skolene i Kansas, USA, skal lære elevene om livets opprinnelse: Hadde Darwin rett i menneskeheten er et resultat av årelang evolusjon, eller skal Bibelen tolkes bokstavelig?

Det er konservative kristne grupper som ønsker å få evolusjonslæren ut av skolepensumet, melder AP. Og de får tilsynelatende støtte av myndigheten i delstaten.

Høringen finner sted 80 år etter den såkalte «ape-rettssaken», der en biologilærer ble funnet skyldig i ulovlig undervisning. Han underviste elevene i evolusjonslæren. I 1999 bestemte skolestyret i Kansas seg for å legge mindre vekt på evolusjonsteorien i undervisningen.

- Evolusjonslæren strider med prinsippet om at Gud skapte verden, sier William Harris fra gruppen Intelligent Design Network. Harris innrømmer at ikke alle synes religion og vitenskap er to motpoler, men han synes at sistnevnte undergraver religionen.

Amerikansk høyesterett bestemte i 1987 at bibelske forklaringer skulle utelukkes fra naturfagundervisningen. Men de konservative kristne ønsker altså at lærere og elever skal drøfte «alternative forklaringer». Nå frykter forskere at dette vil gå utover elevenes forståelse av naturfagene.