Nei til direkte nett-henrettelse

Henrettelsen av Oklahoma-bomberen Timothy McVeigh skal likevel ikke sendes direkte på nettet, har den føderale domstolen i USA bestemt. Men liveforkjemperne nekter å gi seg. Nå anker de saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Firmaet Entertainment Network Inc (ENI) har jobbet hardt for å få direktesende henrettelsen over Internett. Saken ble behandlet i den føderale domstolen i USA i natt. Dommeren John Tinder var klar:

- Henrettelsen av Timothy McVeigh skal ikke sendes direkte på nettet.

Media får lov til å være til stede under henrettelsen, men det er ikke lov å sende lyd eller bilde direkte, bestemte dommer Tinder.

Direktør i ENI, David Marshlack, er ikke fornøyd med nattas dommeravgjørelse.

- Vi er svært overrasket over at dommer Tinder nekter oss å sende henrettelsen live, sier Marshlack til MSNBC.com. Firmaet vil anke saken til en høyere rettsinstans.

Vil hjelpe

ENI mener at publikum bør få se hvordan en henrettelse blir utført. De viser til den amerikanske grunnloven når de krever retten til å plassere et webkamera i henrettelsesrommet 16. mai.

- Vi mener at denne webdekningen kan hjelpe de mange amerikanerne som ble rasende og fikk traumer av den fryktelige kriminelle handlingen, skriver firmaet på sine internettsider.

Koster penger

For å hindre at barn ser henrettelsen på nettet, krever ENI at de skuelystne må belaste kredittkortene sine med rundt 20 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer