BIOGRAFIEN: Per Sandberg fikk mye kjeft fra partifeller etter hans omtale av Fremskrittspartiets indre liv i biografien, som ble utgitt i november. Her fra pressekonferansen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BIOGRAFIEN: Per Sandberg fikk mye kjeft fra partifeller etter hans omtale av Fremskrittspartiets indre liv i biografien, som ble utgitt i november. Her fra pressekonferansen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Nei til eksklusjon av Per Sandberg

Frp's grunnfjell er imot at Per Sandberg ekskluderes fra partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hele 95 prosent av de drøyt sju hundre medlemmene og tillitsvalgte i Frp, som har besvart en spørreundersøkelse Dagbladet har gjennomført de siste dagene, mener at Per Sandbergs omtale av Frp's indre liv i biografien «Mot min vilje» ikke bør føre til eksklusjon.

Skinnhellighet Sentralstyret i Fremskrittspartiet diskuterte forrige fredag et brev fra lokallagsledere i Troms om Per Sandberg har brutt partiets organisatoriske retningslinjer gjennom bokutgivelsen, noe nestlederen selv har vedgått.

- Noen lokallagsledere i Troms Frp vil ha meg ekskludert. Det har jeg forstått. Men da bør de ha mot til å si det og ikke drive med skinnhellighet, sa Per Sandberg etter å ha meldt seg inhabil under sentralstyremøtet i Oslo.

Fortsatt tillit I Frp-undersøkelsen spurte Dagbladet også:

«Frp's nestleder Per Sandberg er blitt kritisert for sin omtale av partimedlemmer i biografien han ut i november. Har du tillit til Per Sandberg som nestleder?»

Et overveldende flertall av Fremskrittspartiets egne uttrykker tillit til den kontroversielle trønderen. 84 prosent sier at de har tillit til Sandberg, mens 10 prosent svarer nei.