Colombia stemmer over avtalen med FARC i natt

Nei til fredsavtale i Colombia

Krisemøte på Cuba

FREDSAVTALE: Disse FARC-soldatene kan legge bort våpnene dersom folket i Colombia ønsker det.  REUTERS/John Vizcaino     TPX IMAGES OF THE DAY
FREDSAVTALE: Disse FARC-soldatene kan legge bort våpnene dersom folket i Colombia ønsker det. REUTERS/John Vizcaino TPX IMAGES OF THE DAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Colombia stemte folket over fredsavtalen mellom regjeringen og geriljagruppen FARC. Colombias velgere vendte tommelen ned til den historiske avtalen.

Det fører til at den colombianske regjeringen og FARC-geriljaen nå møtes på Cuba til nye samtaler. Norske spesialutsendinger skal være med, ifølge NTB.

- Jeg gir ikke opp. Jeg vil kjempe for fred til den siste dagen i min periode, sa Colombias president Juan Manuel Santos etter det nedslående resultatet.

Brende skuffet

Utenriksminister Børge Brende sier det ikke er noen tvil om at de er «svært skuffet» over at colombianerne stemte nei til fredsavtalen med Farc-geriljaen.

- Etter 52 år med væpnet konflikt som drept rundt 300 000 mennesker, så var dette muligheten for fred. Men vi har ikke gitt opp, og vil se på mulighetene for å redde freden. Men her må også opposisjonen i Colombia på banen, sier Børge Brende til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer