Nei til Gass-Marit

Jens Stoltenberg (Ap) er ikke imponert over olje- og energiminister Marit Arnstads forslag om millionspleis mellom staten og næringslivet for å bygge gasskraftverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Arnstads gassplan er en kopi av vårt eget forslag i komiteen, og det forandrer slett ikke vårt syn i gasskraftsaken, sier Ap's nye sterke mann.

Dagbladet skrev i går om statsråd Marit Arnstads plan for å redde regjeringen i gasskraftsaken. Planen er at staten og næringslivet, med topper som Kjell Inge Røkke i spissen, skal spleise på et gigantisk forskningsprogram som skal gi utslippsfrie gasskraftverk i nær framtid. Men tidligere leder i energikomiteen, Jens Stoltenberg, lar seg slett ikke imponere av statsrådens frieri.

- Det er flott at hun foreslår dette nå, men hun kunne gjort det allerede i energimeldingen.

Der står det ingenting om satsing på COæ-2å-fri gasskraft, sier Jens Stoltenberg og legger til:

- Dette forandrer ikke vårt syn, at bygging av gasskraftverk må starte nå. Vårt opplegg vil øke sannsynligheten for COæ-2å-fri gasskraft i framtida, blant annet fordi det vil øke kompetansen på gasskraftteknologi, påpeker Stoltenberg.

- Vi viker ikke en tomme i denne saken, og den samme holdningen har jeg forstått at Ap har, sier nestleder i energikomiteen, Jan Tore Sanner (H).