Nei til Gass-Marit

Jens Stoltenberg (Ap) er ikke imponert over olje- og energiminister Marit Arnstads forslag om millionspleis mellom staten og næringslivet for å bygge gasskraftverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Arnstads gassplan er en kopi av vårt eget forslag i komiteen, og det forandrer slett ikke vårt syn i gasskraftsaken, sier Ap's nye sterke mann.

Dagbladet skrev i går om statsråd Marit Arnstads plan for å redde regjeringen i gasskraftsaken. Planen er at staten og næringslivet, med topper som Kjell Inge Røkke i spissen, skal spleise på et gigantisk forskningsprogram som skal gi utslippsfrie gasskraftverk i nær framtid. Men tidligere leder i energikomiteen, Jens Stoltenberg, lar seg slett ikke imponere av statsrådens frieri.

- Det er flott at hun foreslår dette nå, men hun kunne gjort det allerede i energimeldingen.

Der står det ingenting om satsing på COæ-2å-fri gasskraft, sier Jens Stoltenberg og legger til:

- Dette forandrer ikke vårt syn, at bygging av gasskraftverk må starte nå. Vårt opplegg vil øke sannsynligheten for COæ-2å-fri gasskraft i framtida, blant annet fordi det vil øke kompetansen på gasskraftteknologi, påpeker Stoltenberg.

- Vi viker ikke en tomme i denne saken, og den samme holdningen har jeg forstått at Ap har, sier nestleder i energikomiteen, Jan Tore Sanner (H).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer