Nei til Jesus - ja til Hitler og Satan

Stakkars skoleeleven Gabriel. Han kom som Jesus på skolens Halloween-fest, og ble stoppet i døra. Medelevene som kledde seg ut som Adolf Hitler og Satan, fikk derimot være med på festen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rektor Joe Yeager på Page High School i den amerikanske delstaten Tennessee forklarte i ettertid at både lærere og medelever mente nemlig Gabriel Koppelbergers kostyme, bestående av laken og tornekrans, var blasfemisk. Han ble ikke bedt om å dra hjem og skifte, men sier at han gjorde det fordi han ble innkalt til rektors kontor for å «diskutere» antrekket.

- Jeg synes ikke det er riktig at jeg skulle bli kalt inn på rektors kontor på grunn av mitt kostyme når de som var kledd som demoner ikke ble innkalt, sier 17-åringen.

- Det var en gutt utkledd som Hitler der, men ingen sa noe til ham heller.

Gabriel og kjæresten hans hadde ifølge nyhetstjenesten Ananova håpet å vinne prisen for beste par i kostymekonkurransen, og kledde seg ut som Jesus og Satan. Kjærestens kostyme besto av vanlige klær og et par kunstige horn, skriver avisa The Tennessean.

Gabriels mor Tarri mener sønnens ytringsfrihet ble krenket på Halloween-festen.

- Jeg stiller også spørsmål ved at de syntes det var støtende å portrettere Jesus, mens de ikke reagerte på kostymene som Hitler og andre voldelige skikkelser, sier Tarri Koppelberger.