Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nei til lavpris-sodd

Lavpris-sodd er ikke ordentlig sodd. Nå skal navnet "sodd" beskyttes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lavpris-boksene med kjøttsuppe får trolig snart ikke lenger hete Trøndersodd eller lignende. Fylkesmannen i Nord-Trøndelag ønsker å beskytte navnet sodd.

Den tradisjonelle retten bestående av kjøtt, kjøttboller og grønnsaker i buljong er en alvorlig sak for trøndere. Nå vil Landbruksavdelingen hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag at sodd skal bli en beskyttet betegnelse, og nordtrønderske soddprodusenter inviteres til å samarbeide om søknaden. Målet er å sikre sodd som kvalitetsprodukt og få slått fast at produktet bare kan lages i Nord-Trøndelag, skriver Trønder-Avisa.

Den som offentlig oppnår beskyttelse for et produktnavn, er sikret at ingen annen produsent kan bruke samme navn, heller ikke et navn som kan forveksles med det som er beskyttet.

Navnet som det søkes om beskyttelse for, må inneholde en geografisk betegnelse. Eksempler på det kunne være «Trøndersodd», «Sodd fra Trøndelag», «Innherredssodd» eller lignende. Det stilles også klare krav til dokumentasjon av råvareinnhold, fremstillingsmåte og tradisjoner knyttet til produktet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media