Nei til nachspiel på Høyres landsmøte

Selv sier statsministeren at hun ikke har deltatt på etterfestene på 18 år.

Nachspiel-nekt: Høyre sier nei til nachspiel etter årets landsmøte, i tillegg blir det mindre alkohol. Men statsministeren selv vet ikke helt hvordan de nye reglene vil påvirke landsmøtet, siden hun ikke har vært på etterfest på årevis. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Nachspiel-nekt: Høyre sier nei til nachspiel etter årets landsmøte, i tillegg blir det mindre alkohol. Men statsministeren selv vet ikke helt hvordan de nye reglene vil påvirke landsmøtet, siden hun ikke har vært på etterfest på årevis. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ledelsen i Høyre innfører nachspiel-nekt samtidig som det vil bli servert mindre alkohol på partiets landsmøtemiddag til helgen.

- Det blir ikke nachspiel, opplyste generalsekretær John-Ragnar Aarset på en pressekonferanse denne uken. Samtidig opplyste partiledelsen tirsdag at det blir mindre servering av alkohol til både landsmøtedelegater og pressefolk, skriver Aftenposten.

Metoo-varsler

Høyre og Unge Høyre har til sammen mottatt en mengde metoo-varsler fordelt på en rekke personer. Elleve av dem gjelder tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise.

Flere av varslene gjelder høyt alkoholbruk og aggressiv sjekking på partiarrangementer. Én av sanksjonene mot Riise er at han blant annet nektes å delta på partiets landsmøte på Gardermoen til helgen.

Ukjent med nachspiel

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun ikke helt kan svare på hvordan et nachspiel-forbud vil påvirke landsmøtet.

- Jeg vet egentlig ikke så mye om det siden jeg ikke har vært på et nachspiel på et landsmøte de siste 18 årene, sier Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer