Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nei til nachspiel på Høyres landsmøte

Selv sier statsministeren at hun ikke har deltatt på etterfestene på 18 år.

Nachspiel-nekt: Høyre sier nei til nachspiel etter årets landsmøte, i tillegg blir det mindre alkohol. Men statsministeren selv vet ikke helt hvordan de nye reglene vil påvirke landsmøtet, siden hun ikke har vært på etterfest på årevis. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Nachspiel-nekt: Høyre sier nei til nachspiel etter årets landsmøte, i tillegg blir det mindre alkohol. Men statsministeren selv vet ikke helt hvordan de nye reglene vil påvirke landsmøtet, siden hun ikke har vært på etterfest på årevis. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ledelsen i Høyre innfører nachspiel-nekt samtidig som det vil bli servert mindre alkohol på partiets landsmøtemiddag til helgen.

- Det blir ikke nachspiel, opplyste generalsekretær John-Ragnar Aarset på en pressekonferanse denne uken. Samtidig opplyste partiledelsen tirsdag at det blir mindre servering av alkohol til både landsmøtedelegater og pressefolk, skriver Aftenposten.

Metoo-varsler

Høyre og Unge Høyre har til sammen mottatt en mengde metoo-varsler fordelt på en rekke personer. Elleve av dem gjelder tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise.

Flere av varslene gjelder høyt alkoholbruk og aggressiv sjekking på partiarrangementer. Én av sanksjonene mot Riise er at han blant annet nektes å delta på partiets landsmøte på Gardermoen til helgen.

Ukjent med nachspiel

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun ikke helt kan svare på hvordan et nachspiel-forbud vil påvirke landsmøtet.

- Jeg vet egentlig ikke så mye om det siden jeg ikke har vært på et nachspiel på et landsmøte de siste 18 årene, sier Solberg.

Hun legger til at det trolig vil føre til at festen foregår mer samlet, i stedet for at folk spres utover kvelden.

- Det skaper et bedre miljø når folk er sammen. Når fellesserveringen og fellesarrangementet er ferdig, blir det kanskje enda flere friske og opplagte Høyre-folk på søndag morgen.

Også i Ap

Også i Arbeiderpartiet ble det gjort endringer etter metoo-bevegelsen. I midten av januar fortalte Jonas Gahr Støre til NRK at partiet ikke lenger kommer til å betale for alkohol på partiets samlinger.

Da Debatten-programleder Ingunn Solheim spurte hva det innebar, svarte Støre at «det skal være lov å drikke alkohol, men vi kommer ikke til å betale for det».

Den nye regelen trer i kraft på landsstyremøtet i slutten av måneden, forklarer AP-lederen.

- På det landsstyremøtet vi skal på i slutten av måneden, så blir det ikke servert alkohol, og dessuten, så må vi spare penger, så det er et godt grep, sier han

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling