Nei til Nye Kollen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I offentlige kasser finnes det to typer penger. Den ene er de midler som brukes på helt nødvendige tjenester og oppgaver som skoler, transport, helse osv. Dette er tunge midler som må rasjoneres strengt etter at det er foretatt beinhard prioritering. Den andre typen penger er de som går til anlegg for profesjonell idrett. Disse pengene sitter så løst at de minner om sjokolademynt og sedlene i Monopol.

I Oslo kappes politikerne om å hive penger etter skianlegget i Holmenkollen. Nå ser det ut til at de mest sparsommelige vinner fram. De vil bare bruke 900 millioner på å ruste opp den eksisterende bakken og anlegget rundt. Siden ingen andre stiller spørsmålet, våger vi: Trenger vi egentlig noe skianlegg av denne typen i Oslo? Vil det ikke være bedre å bevare Holmenkollbakken som byprofil og museum? I dag brukes bakken en gang i året på ei tid da tåka gjerne ligger tett og snøen for lengst er borte. Som kjent har vi moderne anlegg i vinterbyene Lillehammer og Trondheim. Man skal ikke spasere langt fra Oslo Rådhus for å se at det er nok å bruke penger på. Prestisje kan kjøpes for dyrt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer