- NEI TAKK: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen ønsker ikke oljeboring i Lofoten.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
- NEI TAKK: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen ønsker ikke oljeboring i Lofoten. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- Nei til oljeboring i Lofoten

Oljeminister Terje Riis-Johansen (Sp) har bestemt seg, personlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Oljeminister Terje Riis-Johansen (Sp) sier at han personlig ikke ønsker å åpne for oljeboring i Lofoten nå.

Regjeringspartiene Ap, SV og Sp vil trolig ta stilling til forvaltningsplanen for havområdene utenfor Lofoten tidlig i 2011.

I et intervju med VG understreker Riis-Johansen at Senterpartiet ikke vil gå inn for å stenge området for oljevirksomhet i all framtid. Men han gjør det klart at han mener det vil være galt å åpne for boring nå.

Riis-Johansen knytter standpunktet til miljøkatastrofen i Mexicogolfen som følge av oljeutslippet der.

- Vi er nødt til å forholde oss til katastrofen i Mexicogolfen. Det vil være helt galt ikke å ta hensyn til det. Men foreløpig vet vi for lite om hva som har skjedd til å dra endelige konklusjoner. Vi har tatt ut dypvannsblokker fra 21. konsesjonsrunde, men man kan ikke se bor fra at Mexico-ulykken kan få større betydning for vår oljevirksomhet.

Olje- og energiministeren har fått mye kritikk de siste månedene, og opposisjonen på Stortinget har fremmet mistillitsforslag mot ham på grunn av striden rundt CO2-rensingen på Mongstad. Tidligere har han åpnet for at han kan tenke seg å reise hjem til familien og gården.

- Etter et par ukers ferie med kone og unger, skal jeg ikke legge skjul på at man gjør seg sine refleksjoner, sier Riis-Johansen.

(NTB)

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen avslører at han personlig ikke ønsker seg oljeboring i Lofoten nå. Foto: REUTERS/SCANPIX