Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nei til reklame, men JA til Ap-reklame

På Stortinget vil Ap stemme imot bruk av politisk reklame på radio. De mener det er en utflating av politikken. Men utflating av sin egen politikk er de ikke redde for. Ap vurderer selv å kjøpe reklameplass i kommersielle radiokanaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi skal markere vår motstand mot politisk radioreklame ved å stemme imot i Stortinget. Siden skal vi vurdere hvordan vi skal forholde oss til et flertall for slik reklame. Vi vil vurdere å benytte oss av det selv, sier informasjonssjef i Arbeiderpartiet, Grete Berget. Hun og partiet la i helga planer for valgkampen.

Arbeid til alle

Og blir det reklame for Ap på radioen, blir det trolig sosialdemokratiske saker som skal formidles; arbeid til alle, sosial boligbygging for unge, billigere barnehager og bedre offentlig skole.

Og denne gangen har de lempet på kravene til oppslutning. Ved stortingsvalget krevde Jagland mer enn 36,9% av stemmene for å fortsette som statsminister. Det gjør han ikke nå.

- Oppslutningen vår er vanligvis lavere ved kommunevalg enn stortingsvalg. Nå skal vi jobbe for å komme mest mulig over det vi hadde ved forrige kommunevalg, sier Thorbjørn Jagland.

Da fikk de 31% av stemmene. Og organisasjonen har ifølge lederen aldri vært mer motivert til kamp.

- Vi er optimistiske i forhold til kommunevalget, sier Jagland, som har utpekt de fem «borgerlige» partiene til hovedmotstandere.

Valgdeltakelsen ved forrige kommune og fylkestingsvalg var den laveste på mange år. Dette ønsker Ap å utnytte til sin fordel.

Reklame til tvilerne

- Alle partier satser på tvilerne, det er de som avgjør valget. De lar seg mobilisere når det er noe viktig på gang, sier Jagland.

Og kanskje vil politisk reklame hjelpe dem i den jobben, kanskje også på radio. Det blir et nytt moment i kommunevalgkampen dette året. I tillegg har partiet fått reklamemannen og sosialdemokraten Kjetil Try til å utforme plakater. Stortingsgruppa har også engasjert den gamle NRK-mannen Øystein Singsaas som driver eget informasjonsbyrå. Han skal jobbe på halv tid for å hjelpe Ap-ledelsen i valgkampen.

I sin tale til landsstyret i Folkets Hus i Oslo i går gikk Thorbjørn Jagland til kraftig angrep på regjeringens skolepolitikk. - For hver elev som tas ut av den offentlige skolen utarmes den ikke bare økonomisk, men den rammes også av at elevene forsvinner. I noen kommuner må også den offentlige skolen legges ned, sa Jagland etter talen.

- Vi har ikke noe imot private skoler, men vi må heller satse på å bygge opp den offentlige skolen, sier Jagland.