Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nei til røykestopp på pub

Lederen av Stortingets sosialkomité, John I. Alvheim (Frp), er motstander av å forby røyking på alle utesteder. Alvheim, som sjøl er røyker, mener et forbud kan føre til at svært mange restauranter og puber vil bli lagt ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO vil forby røyking på by'n I SV er det strid om røykesaken. Mens SV-nestleder Øystein Djupedal mener folk bør kunne ta seg en røyk på puben, slår SVs markante sosialpolitiker, Olav Gunnar Ballo, fast at politikerne bør trå til og vedta noe som virkelig bedrer folkehelsa.

Ballo er glad for at både LO og Akademikerne nå går inn for å forby røyking på alle utesteder for å skjerme arbeidstakere i serveringsbransjen mot passiv røyking.

LO og Akademikerne skriver i sine høringsuttalelser til tobakksskadeloven at det bør innføres et totalforbud mot røyking.

Arbeidsplasser

Stortingets fremste sosial- og helsepolitiker, John I. Alvheim, er ikke i tvil om hva han vil stemme når saken kommer til Stortinget.

- Dersom spørsmålet gjaldt å totalforby tobakksrøyking på alle utesteder, ville jeg stemt nei. Saken er svært vanskelig. Dette dreier seg om de ansattes helse, men samtidig dreier det seg om de ansattes arbeidsplasser.

Selv ville jeg prioritere at serveringsbransjen får beholde sine arbeidsplasser, sier Alvheim til Dagbladet.

Han mener det er viktig å skjerme ansatte mot tobakksrøyk, men mener det kan gjøres ved å ordne bedre skiller mellom røykfrie lokaler og lokaler der det er lov til å røyke.

- Jeg ville også stemme nei. Det må være mulig å ta seg en røyk når du er ute på byen, sier den tidligere røykeren Djupedal.

- Politisk feighet

Olav Gunnar Ballo (SV) mener det politiske miljøet preges av feighet i slike spørsmål. Han mener tida for lengst er moden for å forby røyking på utesteder.

- I stedet for å dilte etter det man antar er folkemeningen, bør politikere trå til og vedta en politikk som bedrer folkehelsa. Det gjør seg gjeldende en betydelig politisk feighet i slike saker, sier Ballo til Dagbladet.

Han tør ikke spå om utfallet dersom Stortinget i morgen måtte stemme ja eller nei til et slikt røykeforbud.

Akademikerne går også inn for at det innføres en lisensordning for salg av tobakk - og at alle sigarettpakker bør gis et nøytralt, grått utseende.

SIER NEI: John Alvheim vil ikke forby røyking på restauranter og puber.
RØYK ELLER IKKE RØYK? Si <a href='http://debatt.dagbladet.no/debatt/discussion.html?board_id=2000291365'>din mening</a> på Dagbladet.no!
Hele Norges coronakart