Nei til salg av Kassa

Statens Bankinvesteringsfond sier nei til å selge sin aksjepost på 34,7 prosent i Kreditkassen til MeritaNordbanken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beslutningen kommer etter konsultasjon med finansminister Gudmund Restad. Dermed forblir Kassa norsk, og det nytt bud fra MeritaNordbanken vil neppe overtale fondet. Her er nemlig begrunnelsen for dagens nei:

– Et salg av de aksjene i Kreditkassen som forvaltes av Bankinvesteringsfondet ville være i strid med de retningslinjene Regjeringen og Stortinget har trukket opp for det statlige eierskapet i bankene og for fondets virksomhet.

Finansdepartementet slutter seg ikke overraskende til fondets beslutning.

- Finansdepartementet viser til at de gjeldende retningslinjene stenger for oppkjøp, og slutter seg til Bankinvesteringsfondets vurderinger, heter det i en pressemelding fra departementet.

Men til tross for avslaget, kan regjeringen i prinsippet foreslå å endre gjeldende politikk for statlig eierskap i bankene i kredittmeldingen 29. oktober.

Arbeiderpartiet har fortsatt ikke bestemt seg for om de går inn for salg eller ikke. Dagens avgjørelse i Bankinvesteringsfond får ikke avgjørende betydning.

- Vi avventer fremdeles. Dette blir tillagt vekt som alt annet, men det er en helhetlig vurdering vi skal gjøre, sier Arbeiderpartiets bankpolitiske talskvinne, Ranveig Frøiland, til Reuters.

For lavt bud

Men selv om Storting og regjering skulle ombestemme seg, må nok MeritaNordbanken belage seg på å by høyere. Bankinvesteringsfondet mener nemlig budet er for lavt:

- Det er ikke grunnlag for å slutte at Bankinvesteringsfondet ville ha konkludert annerledes om avgjørelsen skulle vært truffet på rent forretningsmessig grunnlag, står det å lese i dagens brev fra fondets styre.

(Dagbladet :på nettet)