Nei til salg av Statkraft

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Næringsminister Ansgar Gabrielsen vil i løpet av våren legge fram forslag om å omgjøre Statkraft til aksjeselskap. Dette vil være et første skritt mot delprivatisering av den offentlige kraftgiganten. «Dermed vil de praktiske forholdene ligge til rette den dagen Stortinget er klar for å åpne Statkraft for andre eiere,» sa Gabrielsen på en kraftkonferanse denne uka.

Det er ikke første gang næringsministeren sier dette. Han kom med liknende signaler for et år siden og skapte naturlig nok reaksjoner, ikke minst blant Ap's gamle industripolitikere, med Finn Lied i spissen. Lied vet hva norsk vannkraft har betydd for nasjonen. Og han vet at man aldri vil kunne få en god nok pris for et selskap som forvalter evigvarende, miljøvennlige kraftressurser.

Kanskje har det norske folk denne vinteren forstått hvilke verdier det er snakk om og hvor maktesløse vi blir når en nødvendig vare blir et knapphetsgode i et brutalt marked. Resultatet er at folk med normale inntekter må gå på sosialkontoret for å klare sine helt nødvendige utgifter til strøm. Men så lenge staten gjennom Statkraft kontrollerer om lag halve kraftproduksjonen i Norge, kan vi som forbrukere og velgere rette skytset mot våre valgte politikere og forlange tiltak og regelendringer som sparer oss for liknende sjokk en seinere gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer