NEI TIL SALG: Ap sier nei til nedsalg av Statsskog. Bildet viser Rondvassbu i Rondande. Den Norske Turisttforening (DNT) og Statskog har flere hundre hytter som kan leies. Til illustrasjonsbruk Foto LANGE/ODD ROAR Dagbladet
NEI TIL SALG: Ap sier nei til nedsalg av Statsskog. Bildet viser Rondvassbu i Rondande. Den Norske Turisttforening (DNT) og Statskog har flere hundre hytter som kan leies. Til illustrasjonsbruk Foto LANGE/ODD ROAR DagbladetVis mer

Nei til salg av Statskog

Arbeiderpartiet slår fast at det er uaktuelt å støtte salg av Statskogs eiendommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


De ber om at forslagene om delprivatisering og oppsplitting av selskapet skrinlegges.
Uttalelsen ble vedtatt av landsmøtet i formiddag. Den rødgrønne regjeringen satte selv i gang et begrenset salg av skogeiendommer, men nå er grensen nådd, ifølge Ap.

Dagens regjering ba Statskog utrede privatisering av skogvirksomheten og vurdere salg av eiendommer. Styret i selskapet mener det «kan være fornuftig» å øke nedsalget med 150.000 dekar.

Statskog åpner også for å splitte opp selskapet i ett eller flere nye aksjeselskaper. En kombinasjonsmodell, med et større regionalt og to lokale skogselskaper, vil ifølge utredningen kunne maksimere statens verdier.

Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) har ikke konkludert i spørsmålet om nedsalg og oppsplitting av Statskog. (NTB)