- Nei til skytefelt

- Man kan ikke kutte huet av et menneske, og argumentere for at det lever i beste velgående etterpå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKOGSAKSJON I BYEN: «La Finnskogen leve» var omkvedet da folkeaksjonen ved samme navn besøkte hovedstaden i ettermiddag.


FOR OG MOT: Frps Hans J. Røsjorde fikk en julepakke av aksjonsleder Kari Rudi, men det hindret ikke heftig diskusjon.

Dette var et av de mer billedlige argumentene da folkeaksjonen «Nei til skytefelt på Finnskogen» demonstrerte foran Stortinget i dag. Protesten mot forsvarets ønske om et nytt skytefelt i Hedmark, artet seg som en utendørs kulturmønstring.
Roperter og bannere ble supplert med halling-dans, kveing ved Finnskogenes store datter Sinikka Langeland, sang ved Kari Svendsen, svensk folkedans, servering av barkebrød og pepperkaker.
Det er tre forskjellige områder i Hedmark som kan være aktuelle for plassering av skytefeltet. Ett av dem, Gravberget, ligger i hjertet av Finnskogen. Regjeringen sa nei til skytefelt i Hedmark tidlig i november, mens det i Stortinget ser ut til å være flertall for et Hedmark-felt.


FOR OG MOT: Frps Hans J. Røsjorde fikk en julepakke av aksjonsleder Kari Rudi, men det hindret ikke heftig diskusjon.

- Miljøet vil lide


Aksjonsleder Kari Rudi mener det vil være en stor miljøforbrytelse uansett hvor skytefeltet legges. Hun blåser av at forsvaret sier de har behov for et nytt skytefelt.
- Forsvaret har ikke vært overbevisende nok i sin argumentasjon. Miljøet vil lide uansett, sier Rudi.
Leder i forsvarskomitéen, Hans J. Røsjorde (Frp), er av en annen oppfatning.
- For meg er det viktig at forsvaret får et regionfelt som gir den trygghet, sikkerhet og trening som trengs. Samtidig må vi ta hensyn til de sivile, sier Røsjorde, som derfor går inn for alternativ Gråfjellet.
Fra før av har forsvaret et skytefelt på Hjerkinn. Utvidelse av dette feltet har også vært diskutert.